FDF Ballerup

Tolv Ege.

2 kredse, en lejr.

Sammen med 2 andre kredse, er FDF-Ballerup ejere af en stor lejr ved Jægerspris (Frederikssund), som vi i 1982 købte, sammen med Ølstykke FDF/FPF og Stenløse-Veksø FDF/FPF, på grunden ”12E Gerlev By” også kendt som ”Tolv Ege”.

Mange tror, at navnet ”Tolv Ege” stammer fra ”12 ege” som stod på grunden, men dette er dog ikke tilfældet.
Det er blot en lettere omskrivning af matrikelnummeret som er 12E.

Dengang var det en rimelig stor grund, med to små hytter og en toiletbygning, men det er siden blevet udbygget så der i dag er 47 sovepladser + 2 sheltere og service til 70 personer.

Vi har bygget til.

Der er desuden ved at blive bygget fire små patruljehytter og en grillhytte.
Med dens unikke placering tæt ved både skov og strand, så er den meget benyttet både til klasselejre og kredslejre.

Her er masser af tilbud om udendørsaktiviteter og spændende oplevelser på den 47,000 m2 store naturgrund, som består af blandet løv- og nåleskov og et meget stort friareal, der byder på uanede muligheder for leg og andre aktiviteter.
 
To skønne bjælkehuse, heraf det ene med brændeovn, giver os muligheden for en rigtig god weekend tur, evt. som en kursusmulighed, men er også yderst velegnet for skoler og børnehaver på lejrture også.

Sheltere.

Foruden hytterne, er der to Sheltere med bålpladser, beliggende i to forskellige lysninger på grunden, til overnatning både sommer og vinter.

Igennem årerne har vi haft utallige weekender og flere sommerlejre her, og det er stadigt fantastisk at kunne boltre sig i de lækre omgivelser som f.eks. skoven med "dronningens broche", "schweizer hytten", hvor meget leg og fantasi har udfoldet sig.

Se mere på Tolv ege's egen hjemmesiden her.

FDF Landsforbundet